5 ferietyper som alle folk elsker

Nordmenn er glade i å unne seg en god ferie, enten det er sommerferie, høstferie eller juleferie. Vi reiser utenlands om sommeren for å sikre oss noen uker med sol og varme, vi tar gjerne en langweekend eller uke vekk i høstferien for at høsten ikke skal bli så lang, og mange velger å feire jul i utlandet.

I denne artikkelen har vi skrevet litt om fem feriefavoritter til nordmenn, og tips til å sikre seg den beste reisen til den neste ferien.

Sol- og strandferie

Dette er kanskje den mest populære ferien for nordmenn flest; enten det er venninne-, kjæreste-, eller familietur slår det aldri feil med litt sol, strand og hav. Her kan man lade batteriene og koble fullstendig av.

Selv om sol- og badeferie har visse elementer til felles, kan man reise til mange land for å oppnå denne type ferie. Kroatia, Spania, Italia, Hellas, Thailand og USA er populære reisemål hvor man nesten er garantert behagelige temperaturer både i lufta og i vannet. Mange av disse landene tilbyr også kultur, slik at man kan tilfredsstille hele reisefølget med både lat og aktiv ferie. Tui og Ving har mange tilbud på reiser til forskjellige sommer-destinasjoner.

Skiferie

Nå som minusgradene nærmer seg med stormskritt, er det en god ide å begynne å tenke på vinterferien. Mange nordmenn har hytter på fjellet som brukes hyppig på vinterhalvåret, men for de som ikke har hytte (eller de som vil oppleve andre steder enn kun hytteområdet sitt) kan det være interessant å dra vekk på skiferie. Skiferier har blitt mer og mer populært med årene, og assosieres ofte med afterski, gode venner, luksus og alpin.

Skiferier kan skje både blant annet i Norge, Sverige, Østerrike, Frankrike og Italia – der det er fjell er det ofte også skianlegg og hoteller. Skiferie er en super måte å utnytte vintermånedene og se nye steder på, i tillegg til at man kan gjøre noe morsomt og knytte sterkere bånd med reisekameratene sine.

Mange tenker at en skiferie fort blir dyrt, men det er ikke nødvendigvis sant. Det kommer selvfølgelig an på nivået av luksus dere ønsker, og hvilket land dere velger. Østerrike byr for eksempel på noen av Europas beste, men også billigste, skianlegg. Her kan dere få en super ferie uten å svi av hele sparekontoen. Momondo har også forslag på skireiser i Frankrikes vakre alpelandskap.

Cruise-ferien

Cruise er en super måte å feriere på. Her får du oppleve luksus på store, flotte skip, samtidig som du forflyttes mellom flere destinasjoner – alt i én ferie.

Cruise assosieres ofte som dyre luksusreiser, men det behøver faktisk ikke bli så dyrt, og det er ikke kun rike par som kan reise på en slik ferie. Cruise er en super ferie for både kjærestepar, småbarnsfamilier og vennegrupper. Dette fordi det er utallige aktiviteter, for alle aldre, på skipene; slik som surfing, diskotek, kino, spa, casino og badebasseng. Skipene har også mange forskjellige restauranter, som gjør at man har mange valgmuligheter hver kveld.

Det er ikke bare båten som er ferien, men også stedene skipet legger i havn. Cruisebåtene seiler på de fleste hav, så det er bare å finne ut av hvor i verden du ønsker å dra, og så bestille en ferie du aldri vil glemme.

Benns er et av mange selskaper som har skip seilende både i Karibien, Asia og Middelhavet til gode priser. Her får du opplevelsen av å være på et eksklusivt hotellopphold, men du vil ha sjøutsikt og muligheten til å se soloppgang og solnedgang fra balkongen din hver dag.

Storbyferien

Shopping og champagne er som musikk i ørene til mange nordmenn. Vi er luksusdyr, og nyter å oppleve nye storbyer. London, Paris, Roma; listen er lang, men de har alle elementer som shopping, museer og god mat til felles.

Storbyferie er en super måte å komme seg litt bort fra vante omgivelser, om så bare for en langweekend, med gode venninner eller kjæresten. Det er en god måte å få inn nye inntrykk og opplevelser, og oppleve mer av verden.

En storbyferie er ofte en av de første turene man tar sammen med en ny kjæreste, som en jentetur eller for å få litt kvalitetstid med mamma. Og det med god grunn; ferien behøver ikke være så lang, men den er fullspekket med flotte opplevelser og aktiviteter.

Det er ingen hemmelighet at opplevelser og minner knytter mennesker mer sammen, så det er nesten bare gode grunner til å booke en tur nå med det samme!

Roadtrip

Når man hører ordet bilferie er det nok mange som får assosiasjoner til kvalme, mange timer i bil og kjedelige dager. I “gamledager” ble bilferien mye brukt som en feriemåte, fordi det var billig og lettvint. Sånn er det nødvendigvis ikke lenger. Ikke fordi det har blitt så mye dyrere eller vanskeligere, men fordi vi har begynt å sette mer pris på verden og fått en ønske om å oppleve den. En roadtrip er en fantastisk måte å styrke relasjoner (man sitter jo tross alt sammen på få kvadratmeter i mange timer og dager), se verden på en ny måte og oppdage ting på egenhånd. Det er heller ikke særlig dyrt å reise på bilferie – alt man trenger er en bil og et telt, og så er man klar.

I dag er bilferie eller roadtrip en populær reisemåte for å oppleve mange ting på relativt kort tid. Enten det er  Europa eller USA som lokker, vil du garantert få en tur du aldri vil glemme. Det å leie (eller eie) en bil og bare kjøre dit veien tar dere gir virkelig en frihetsfølelse, og gir muligheten til å oppdage ting man aldri ellers ville ha sett.

Om man ønsker å kjøre USA kyst til kyst eller oppleve Europas hovedsteder, vil det ikke bare være destinasjonen som er målet, men selve reisen. Det å oppdage skatter på veien som man bare må stoppe opp for å se, oppdage små byer man aldri har hørt om eller å sove noen netter i bilen sin og våkne til soloppgangen – det er drømmereisen for mange nordmenn.