Barnas beste – Vannet de fortjener

Norge er viden kjent for sin flotte natur som har intet sidestykke. Uendelige fjell, grønne skoger og flotte, lange fjorder pryder ofte markedsføringen av vårt land. Kanskje aller best kjent er vi for fjordene, innsjøene og havet vårt. Det er her den vakreste naturen er, og naturligvis her olja gjemmer seg.

Fisken her har også vært vår store pryd i mange århundrer. Ser en derimot litt lengre enn ressursene som er i vannet, og heller på vannet som en ressurs i seg selv, så får en derimot øynene opp for noe helt nytt. Det er nemlig det fantastiske vannet vi har her til lands som skal få barna våre videre. Enten det er på toppen av en isbre, rennende ned et fossefall, i en elv midt i skogen, i den flotte innsjøen du vet om eller simpelthen rett i havet, så har Norge noe av det flotteste vannet i hele verden.

Det i seg selv er en ufattelig stor ressurs som vi ofte har undervurdert og kun tatt forgitt. Det bør derimot sies at dette vannet er langt fra klappet og klart for å renne ut i springen din for barna, men det er i hvert fall et mye bedre utgangspunkt enn i mange andre land. Hva kreves da så for å gjøre dette vannet godt nok til å komme ut i springen til våre barn og rett i glasset så vi kan nyte godt vann?

Prosessen de færreste vet om

Det er nemlig meget få som vet hva som kreves av standarder for vann. Selv om det virker ganske så enkelt når vannet renner rett i glasset fra springen, så ligger det lange prosesser for filtrering bak. Vannet ser meget rent ut i både isbreer, fjorder og innsjøer, og kanskje har vi til og med sett barna ta en liten sipp av det når vi var på tur. Den gangen gikk det kanskje bra, men det er absolutt ikke noe å ta for gitt.

Bakterier fra dyr og planter, andre giftstoffer, og i verste fall kjemikalier kan være gjemt i vannet vi drikker. Derfor er filtrering og behandling av vann helt essensielt. Det er nemlig sånn at de færreste kan lukte, smake eller se om vannet ikke er av den kvaliteten det bør være, og det gjelder da spesielt barna.

Husk at barna trenger vann for å holde motoren i gang, og da er det ekstra viktig med godt vann som ikke skader. Det burde være en menneskerettighet å ha rent drikkevann, men det er dessverre ikke tilfelle i verden i dag. Her hjemme er vi derimot heldige som kan tilby barna våre dette, og det er noe vi virkelig burde lovprise og takke for.