Helloween nærmer seg med stormskritt

Både blant barn og unge er det blitt mer og mer vanlig å gå på utkledningsfester på Allehelgensaften, eller Halloween som det heter på godt norsk. Alle som har for mye tid til overs, slik som barnehagebarn og studenter feirer imidlertid dagen, de ene for godteri og kostymer, de andre for øl og flørting som inkluderer kostymer.

Hos noen skulle trekke dette fram en lett vemmelse eller motstandsfølelse, ved at vi egentlig bare aper etter amerikanske skikker, mens andre omfavner muligheten til ett brudd med hverdagens rutiner med åpne armer. Det er fint å ha en unnskyldning for å kle seg ut og feste litt, når høstmørket legger seg, og været kan virke litt deprimerende.

Utkledningsfester er som regel gøy for barna

Utkledningsfester er som regel full rulle og gøy for barna, men det legger litt press på deg som foreldre. Du må faktisk sørge for at barnet ditt har et halvveis anstendig kostyme, uten at det skal koste det hvite ut av øyet. Du kan finne en god del gode tilbud av kostymer i forskjellige netthandler.

Selvfølgelig er det ikke kun barna som skal kle seg ut. Du kan selv være med på moroa, kanskje som disney-prinsesse, eller som en forvokst disney-dverg? Om du har en jente, så er et prinsessekostyme som baserer seg på en av disneys prinsesser i alle fall en sikker vinner. Prinsessekjolene kan du få ganske billig om du følger linken over, slik at dere sammen kan være prinsesser, og gå på en halloweenfest for barna.

De fleste unge jenter har en prinsessefase som varer i noen år, og de fleste har en disneyprinsesse som er den personlige favoritten. I det siste tiden har kanskje Frozen –prinsessene Elsa og Anna Frozen –prinsessene Elsa og Anna vært de mest populære for små jenter som liker å kle seg ut, men det finnes en dela andre kostymer også. Kanskje vil noen kle seg ut som Belle fra Skjønnheten og Udyret, nå som den nye spillefilmen også er blitt sluppet av Disney. Valgmuligheten blant Disneys prinsesse-kostymer er ganske stor.

Ansiktssminke er et gøyalt og rimelig alternativ til dyre kostymer

Om det skorter litt i lommeboka, eller om du ble tatt på senga av Halloween, kan det også være greit å lage litt ansiktssminke eller å improvisere et kostyme.

Her har du en god video som viser deg hvordan du lager en ninjamaske med t-sjorta:

-Og her er en video som viser deg noen enkle ideer for hvordan du kan få barna til å se ut som favorittsupehelten fra Marvel eller DC.

Dette viser bare hvor enkelt det er å få til enkle kostymer for barn, eller for deg selv, med relativt enkle virkemidler og hjelpemiddel. Den personlige favoritten er t-skjorte-ninjamasken. Den er enkel og grei å forholde seg til, og det er mulig å trekke den ned fra tid til annen, både for å spise godteri, eller for å drikke øl.

Om du ikke har noe å male med, er det også et godt tips å bruke gaffer-tape for å lage barter eller øyebryn. Hvis du vil ta i litt ekstra, så kan tapen kuttes til, enten som en velformet snurrebart, eller kanskje som en ondskapsfull smultring, eller et rufsete øyebryn. Tapen holder bra, også om du svetter litt, og det er en festlig måte for å forandre utseende ditt. –God fest!