Calzone

Retter som er enkle å lage med eller av barna

Det er nok flere søte retter man kan få med barna på å lage. Det er hvert fall det du får flest oppskrifter på her. Du kan jo egentlig få hjelp av barna til de fleste retter. Der de kan gjøre småting. Dette er retter der barna enkelt kan gjøre det meste selv! Når barna er med på matlagningen spiser de også ofte mer av maten. Mine barn gjør derfor det!

Flapjacks er engelsk kjeks som egentlig er en blanding mellom en muslibar og en havregrynscookie. Disse kjeksene er herlig og søte med en karamellisert smak. De passer både til fredagskvelden eller som en ekstra kos i matpakken. De er også gode å ha med som lokkemat på turen. Ja, og så er det jo ekstra godt når man har laget dem selv da! Finn oppskriften her!

Bananmuffins er en veldig enkel oppskrift på herlige muffins. Disse bruker også opp gamle bananer, eller brune bananer da. Den eneste ulempen med disse muffinsene er vel kanskje at barna må vente til bananene har blitt brune før de kan lage disse. Ja, og så forsvinner de jo også kanskje litt for fort også! Sjekk oppskrifen her!

Havregrøt er en sunn og mettende frokost som er utrolig god å spise før skolen og jobb. Spiser man havregrøt om morgenen får man gode næringsstoffer som gjør at man holder seg mett helt til lunsj. Barna kan også enkelt lage dette selv, hvert fall dersom de bruker mikrobølgeovnen og ikke en gryte til å varme opp grøten. Bruk gjerne fantasien, eller sjekk oppskriften her for inspirasjon

Calzone og annen pizza er mat barna kan hjelpe til med. La barna være med å bestemme fyllet og legge på dette selv. Sjekk en grunnoppskrift her som dere kan bruke til inspirasjon!

Cupcakes er jo nesten som muffins, men enda morsommere å lage fordi de skal dekoreres. Når de dekoreres kan det jo ta litt tid, men det er både morsomt å godt å lage dersom man har tid til det! Her får du både oppskrift på forskjellige smaker på kakene, og en herlig frosting!

Da er det bare å ønske en hyggelig ettermiddag med baking eller matlagning med ungene velkommen! Beregn bare litt mer tid til matlagningen, så blir det ikke stressende og dermed kanskje ikke like hyggelig!