Skal du bli forelder_ Her er utstyret du trenger!

Skal du bli forelder? Her er utstyret du trenger!

Det å bli forelder er en helt ny epoke i livet. Hverdagen endres og det er mye nytt og uvant å ta stilling til. Det å få barn er noe av det mest fantastiske vi opplever som mennesker, men likevel vil mange snakke om denne perioden som den mest slitsomme, da det er mye som kreves som forelder. Dermed kommer det her noen tips til utstyr du burde ha som kan hjelpe deg med en lettere hverdag, med mer komfort og mindre stress som nybakt forelder. 

Ammepute

En ammepute er virkelig en god investering allerede før man har født. Mange gravide vil se ammepute som et must allerede tidlig i svangerskapet. Dette er fordi kroppen er i forandring, og med en voksende mage kan det være vanskelig å finne gode liggestillinger når man skal sove. Ammeputen løser dette problemet, da den gir komfort og støtte så du kan få den søvnen du trenger, selv med en stor mage. Når så den lille har kommet til verden, kan ammeputen brukes til det den egentlig er regnet for, nemlig skape komfort for både mor og barn ved amming, og bidra med å skape koselige stunder dere imellom. Det finnes ammeputer i mange forskjellige størrelser og fasonger, noen mer praktiske enn andre. Vi anbefaler en som har et trekk som kan vaskes, så du kan bruke den samme ammeputen i mange år, noe som er praktisk hvis dere vil ha flere små i huset. 

Babycall

Babycall er noe de fleste har gjort seg bekjente med når de har hatt små barn, og det er ikke uten grunn. Den er med til å skape en trygghet, hvor man kan høre og/eller se den lille selv om man er i et annet rom. Dette skjer ved hjelp av to enheter som ligner walkie-talkier. Man kan ha disse på soverommet til den lille, i barnevognen eller andre steder man har behov for. Dette gjør at man fremdeles har full kontroll selv om man gjør noe annet eller befinner seg i et annet rom.

Bilstol

Sikkerhet er viktig! Og allerede når man skal kjøre hjem for første gang med familiens nye tilskudd, er det viktig å ha en god og sikker bilstol. Her er det viktig å gjøre en god research og snakke med personale i butikkene, så man får kjøpt den absolutt beste bilstolen. Det er flere ting å ta i betrakting ved kjøp av bilstol, som for eksempel om bilstolen faktisk passer og er godkjent for bruk i den bilen den skal brukes i. Det er helt vanlig å få teste bilstolen i bilen før man kjøper den, så man kan finne den som passer best til akkurat din bil. Det er ikke på bilstolen man skal spare penger på, da sikkerheten burde være første prioritet hos alle og enhver. Det er også viktig at bilstolen er komfortabel å ligge i, så den lille trives i bilen og at transporten blir behagelig både for liten og stor.

Barnevogn

Det finnes utallige forskjellige typer barnevogner. Her er det noe å velge imellom for alle og enhver. Her er det viktig å finne en barnevogn som passer for dine behov, som kan gjøre hverdagen din så lett som mulig. Ønsker man en barnevogn som skal være liten og lett, eller ønsker man en vogn som som er mer praktisk og har flere smarte løsninger? Viktig uansett er at vognen selvfølgelig skal være god for babyen. Ved kjøp av en vogn med god kvalitet og ha tilstrekkelig vedlikehold på den, kan den vare i lang tid. Dermed kan et riktig kjøp være en engangsinvestering, da man kan bruke den om igjen til eventuelle søsken. Husk også å få demonstrert hvordan du legger vognen sammen før du kjøper den og sjekk om den får plass i bagasjerommet i bilen din. 

Tripp trapp stol

En tripp trapp stol kan brukes til mye, og kan brukes av barn til de er helt opp til skolealderen. Stolen kan tilpasses høyde og sittestilling til barnet, noe som gjør den fleksibel og veldig praktisk. Det finnes flere tilleggsprodukter til tripp trapp stolen som for eksempel et sete for den nyfødte, et ekstra bord, sitteseler og diverse puter. Dette gjør at stolen er ekstremt praktisk og kan tilpasses til alles behov. 

Få pengene til det

Enten du fremdeles venter på at den lille skal komme til verden eller allerede er småbarnsforelder, er det mye utstyr og ting man trenger for å gjøre den nye hverdagen best mulig. Babyutstyr er ofte dyrt, og kan merkes i lommeboken til de aller fleste. Flere og flere som merker at pengene ikke strekker til undersøker derfor mulighetene for lån uten sikkerhet. Dette er et type lån som har blitt mer utbredt i de siste årene. Et lån uten sikkerhet er et lån hvor långiveren ikke krever at du skal sette noen av dine eiendeler til pant, som sikkerhet for at man skal betale tilbake pengene man låner. Dette gjør dermed risikoen større for långiveren, og rentene er typisk derfor litt høyere, enn lån med sikkerhet. Undersøk hvilke muligheter du har i dag,  så du kanskje kan få litt mer midler å rutte med i en travel småbarnsperiode!