Sommeraktiviteter for familier i Oslo

Norges hovedstad kan tilby et ganske stort knippe av aktiviteter som passer for barn og familier. Hvis dere har lyst til å gjøre noe utenom det vanlige i sommer, så er det bare å sette i gang. Oslo venter på dere.

Besøk bondegårder med dyr i Oslo

Det finnes flere bondegårder i Osloområdet som er åpne for besøkende. Det er noe som veldig mange barn setter pris på. På Bogstad Gård er det for eksempel helt gratis å besøke dyrene. Det samme gjelder for Kampen – Økologisk Barnebondegård, så vel som for Lindeberg Gård.

I Ekeberg Husdyrpark kommer babyer inn gratis, mens dere andre må betale kr 40 for å komme inn. Et ekstra gode ved Ekeberg Husdyrpark er at det også finnes et tilbud om ponniridning for den slette sum av kr 30. Gården har hundre dyr, fordelt på 10 forskjellige arter, og den er åpen året rundt. På tunet finner du også en kafe, så vel som en lekepark med husker og sklier.

På jakt etter mer eksotiske dyr i Oslo

Det finnes også to zoologiske tilbud som også er fristende for de minste. Zoologisk / Naturhistorisk museum på Tøyen er kjent for å ha flotte utstillinger, og selv om dyrene ikke er i live, så er det ganske spennende å besøke museet.

Midt i sentrum finner du også Reptilparken, som har en ganske stor samling av mer eksotiske amfibier og krypdyr. Selvfølgelig finner du slanger, men der er også fargerike frosker og salamandere. Du finner også en liten gruppe med lekne apekatter og glupske krokodiller.

Her har du en liten sniktitt fra Reptilparken sin hjemmeside:

Actionfylt opplevelse i Holmenkollen

Nå kan dere også nyte magasuget i Holmenkollen på sommeren. De har nemlig satt opp en zipline som gjør at du kan renne ned, helt fra startblokka, og ned til landingen. Det hele er litt dyrere enn andre aktiviteter, men det er garantert noe som barna kommer til å huske.

Utflukten opp til Holmenkollen lar seg også lett kombinere med andre aktiviteter i området. Du finner både lekeplasser og kafeer der oppe, så vel som klatrevegger som du og barna kan bryne seg på. Dertil er det også mulig å ta seg en lengre tur gjennom skogen, kanskje hele veien til Holmenkollen Kapell.

I Oslo finnes det i dag også flere lekeland i amerikansk stil

Det kan virke tåpelig å betale mer enn hundre kroner for å komme inn på en lekeplass, men det bør nevnes at dette er lekeplasser utenom det vanlige. Her finner du enorme klatrestativ, tuneller og lange sklier. Det meste er polstret, og det inviterer til at man er helt bajas. Med andre ord kan du slappe av med avisen, mens ungene løper og klatrer seg trette.

I Oslo finner du i dag flere slike anlegg. Det gunstigste er Child Planet på Majorstuen, hvor inngangen er beskjedne kr 40 i ukedagene, og kr 70 i helgene. Alle andre alternativer er dyrere enn dette. På Hopp i Havet på Thorhov, så vel som i Leos Lekeland på Bærum betaler du kr 150.

Om du vil ha et litt rimeligere alternativ innen denne kategorien kan Frognerbadet anbefales. Ikke minst er det gratis å gå dit, men lekeborgen, så vel som bademulighetene kan gi dere en veldig fin ettermiddag. Eksperttipset er likevel å gå dit i ukedagene. Det kan bli veldig fullt i helgen.